четвер, 19 вересня 2019 19:09

В Одесу зайшов військовий корабель США

В Одесу зайшов військовий корабель США
Військовий корабель США USNS Yuma вдруге зайшов в порт Одеси. Фото: Думская

В Одеський морський торговий порт зайшов американський транспортно-десантний корабель USNS Yuma.

Корабель прибув в Одесу вранці, 19 вересня. Його супроводжував катер Морської охорони Держприкордонслужби. Про це повідомляє "Думська".

Корабель США, увійшовши в Чорне море, спочатку попрямував в Поті, однак, грузинська влада з незрозумілої поки причини не дозволили йому зайти в територіальні води. Американські військові чекали дозволу десять годин, після чого повернули в напрямку Одеси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північні корейці обстріляли російський корабель - є поранені

Як зазначається, це вже другий візит USNS Yuma в порт Одеса. Перший відбувся 29 червня цього року, напередодні міжнародних навчань Сібріз-2019. Тоді "Юма" доставила до Одеси спорядження, обладнання і військову техніку для навчань. Мета цього візиту поки невідома.

USNS Yuma - восьмий за рахунком експедиційний швидкохідний транспорт класу Spearhead. Довжина 103 метра, ширина 28,5 метрів. Чотири дизельні двигуни сумарною потужністю 86 тисяч кінських сил розганяють корабель до 43 вузлів (80 км/год). Повна водотоннажність 2400 тонн.

Зараз ви читаєте новину «В Одесу зайшов військовий корабель США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі