середа, 16 травня 2018 18:03

В коаліційній угоді партій Італії знайшли пункт про скасування антиросійських санкцій

В коаліційній угоді партій Італії знайшли  пункт про скасування антиросійських санкцій
Коаліційна угода щодо формування уряду Італії містить пункт про скасування санкцій проти Росії. Фото:svoboda.org

Коаліційна угода щодо формування уряду Італії між "Рухом 5 зірок" та правою партією "Ліга" містить пункт про скасування санкцій проти Росії.

Копію угоди за 14 травня отримало видання Huffington Post Italia. Вона узгоджена лідерами обох партій, але підписів немає. Не виключено, що текст угоди ще буде змінений.

Із одного боку, в угоді підтверджується лояльність до НАТО. А Сполучені Штати визначаються як "привілейований союзник". З іншого - в тексті йдеться "про відкритість для Росії, яка сприймається не як загроза, а як економічний і торговельний партнер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС ввів санкції проти 5 осіб за вибори Путіна

За інформацією видання, на вимогу "Ліги" в тексті угоди визначено "належне негайне скасування санкцій, введених проти Росії". А також реабілітація Москви як "стратегічного партнера" в кризових районах, таких як Сирія, Лівія та Ємен.

Раніше лідер "Ліги" Маттео Сальвіні обіцяв після приходу в уряд зняти санкції проти Росії.

Для "негайного скасування" європейських санкцій необхідна згода всіх країн ЄС. Але для їх регулярного продовження також потрібен консенсус - голосу однієї країни достатньо, щоб вони були скасовані під час їх чергового перегляду.

У квітні регіональна рада Венето – північно-східного регіону Італії з центром у Венеції – підтримала резолюцію з закликом до уряду і ЄС скасувати санкції проти Росії.

В 2016 році рада Венето підтримала резолюцію щодо визнання Криму частиною РФ та з закликом до італійського уряду скасувати санкції проти РФ. Після цього подібні резолюції прийняли і кілька інших регіонів Італії.

Зараз ви читаєте новину «В коаліційній угоді партій Італії знайшли пункт про скасування антиросійських санкцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі