пʼятниця, 09 грудня 2022 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

В Італії загадково зникла арештована яхта підсанкційного російського олігарха

В Італії загадково зникла арештована яхта підсанкційного російського олігарха
Заарештована яхта російського олігарха зникла з італійського порту. Фото: pixabay.com

На італійському острові Сардинія загадково зникла яхта російського олігарха, яку конфіскували в межах санкцій Євросоюзу влітку цього року.

22-метрова яхта Aldabra належить мільярдерові, власнику компанії з виробництва мінеральних добрив і батькові колишнього гонщика "Формули-1" Микити Мазепіна Дмитру Мазепіну, пише The Guardian.

"Судно, вартість якого коливається від 700 тис. до 1 млн євро, було пришвартоване в порту Ольвія і заарештоване в березні, коли Мазепін потрапив до санкційного списку через кілька тижнів після початку вторгнення Росії в Україну. Яхта залишалася там до червня, а потім зникла за кілька годин до того, як офіційно підтвердили, що вона належить Мазепіну", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США з'явилися проблеми з конфіскацією заморожених активів РФ – ЗМІ

Поліція вважає, що Мазепін найняв іноземну компанію, яка в свою чергу найняла сардинського капітана, щоб вивести яхту з Італії.

"Мазепін знав, що опинився у "чорному списку", але зумів максимально використати період, протягом якого в ЄС працювали над тим, щоб встановити, що яхта належить саме йому", – повідомило джерело в підрозділі фінансової поліції Сардинії.

Розслідування під керівництвом Карло Лаццарі з фінансової поліції Ольвії встановило, що яхта зробила зупинку в невеликому порту Бізерта в Тунісі, але її нинішнє місце перебування невідоме.

Поліція заявила, що Мазепіну, компанії, яка займалася організацією плавання, і капітану, який нібито не знав, що судно належить олігарху, загрожує штраф у розмірі до €500 тис. за незаконне виведення судна з Італії.

На британському острові Мен зняли з реєстрації літаки, які належать російським мільярдерам. Серед олігархів, яким "обрізали крила", – найбагатша людина Росії, засновник USM Holdings Усманов, співвласник "Сєверсталі" Олексій Мордашов, бізнесмени та соратники президента-агресора Володимира Путіна Аркадій і Борис Ротенберги, співвласник "Уралхіма" та "Уралкалію" Дмитро Мазепін.

У Німеччині конфіскували найбільшу в світі суперяхту Dilbar російського мільярдера Алішера Усманова. Судно вартістю майже $700 млн завдовжки 156 м.

Зараз ви читаєте новину «В Італії загадково зникла арештована яхта підсанкційного російського олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі