четвер, 15 листопада 2018 08:21

В Європі заговорили про єдину армію

В Європі заговорили про  єдину армію
Європейським країнам необхідна власна єдина армія, заявив президент Франції Еммануель Макрон. Фото - ca.wikipedia.org

Європейським країнам необхідна власна єдина армія. Щоб мати змогу вирішувати проблеми самостійно і не залежати від допомоги США. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон.

"США - наш історичний союзник, так буде і надалі. Але бути союзником - це не означає бути васалом. Ми не повинні бути залежними від них у військовій сфері", - підкреслив Макрон, передає TF-1.

За його словами, зараз, коли у країн, що знаходяться на периферії Європи, виникають труднощі у сфері безпеки, часто потрібна допомога саме США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа більше не може розраховувати на захист США - Меркель

"Я вірю в наш суверенітет і в суверенітет Європи", - додав президент Франції.

При цьому він зазначив, що Європі потрібно бути незалежною у військовому відношенні, як в сфері боротьби з кіберзагрозами, так і на морі, в повітрі і космосі.

Президент США Дональд Трамп та президент Франції Емманюель Макронзустрілися в Парижі в намаганні знайти спільні підходи до європейської безпеки. До зустрічі з французьким лідером Трамп назвав "дуже образливою" пропозицію Макрона про створення європейських сил оборони.

Зараз ви читаєте новину «В Європі заговорили про єдину армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі