неділя, 12 березня 2023 17:30

В Європарламенті виявили російський корупційний слід

В Європарламенті виявили російський корупційний слід
Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав про корупцію з російським слідом в Європарламенті. Фото: East News

Невдовзі уряд Польщі оприлюднить документи про російські впливи на депутатів Європейського парламента.

Йдеться про російські служби, які корумпували євродепутатів. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький в інтерв'ю i.pl.

"Сьогодні ми вже знаємо, що в корупції депутатів Європарламенту були і російські сліди. Наш міністр внутрішніх справ незабаром покаже документи, що стосуються впливу російських служб, які корумпували депутатів Європарламенту", ‒ сказав польський прем'єр.

Моравецький розповів, що інформація стосується кількох євродепутатів, "але не з Польщі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні повернули скіфські мечі, які вкрали росіяни

Прем'єр Польщі додав, що дуже багато людей несвідомо купуються на російську пропаганду, як у випадку з питанням про сенс захисту кордону.

"Білоруський напад на польський кордон через штучно спровоковану міграцію був прелюдією до російської агресії проти України. Це була спроба підірвати згуртованість Європейського Союзу, а також спроба дестабілізувати Польщу. Щоб, коли Росія нападе на Україну, ми більше не змогли приймати українських біженців. Ця спроба провалилася, але, на жаль, з боку опозиції все ще є публіцисти і політичні активісти, які цього не розуміють", ‒ сказав Моравецький.

Торік Україна розочала будівництво стіни на кордоні з Білоруссю.

Польща завершила будівництво 187 км паркану на кордоні з Білоруссю. Огородження зробили зі сталевих панелей 4,5 м з колючим дротом нагорі.

Також Латвія збудувала паркан на кордоні з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «В Європарламенті виявили російський корупційний слід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі