четвер, 13 червня 2019 11:28

В ЄС пояснили, за що Росія отримає нові санкції

В ЄС пояснили, за що Росія отримає нові санкції
UA.NEWS ЄС готує нові санкції проти Росії

Європейський союз планує нові санкції проти Російської Федерації за безперервне втручання у ситуацію на Донбасі.

Одним із таких штрафних заходів буде "невизнання нелегально виданих російських паспортів жителям так званих Донецької і Луганської народних республік, пише у

Twitter брюссельський кореспондент "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк.

"Досить багато про Росію у проекті висновків учасників саміту ЄС. Заклик звільнити 24 моряків, захоплених біля Керченської протоки, невизнання незаконно виданих російських паспортів і заклик відновити переговори щодо Мінських угод", - зазначив Йозвяк.

На саміті ЄС 20-21 червня у Брюсселі буде узгоджений стратегічний порядок денний Євросоюзу на період з 2019-го до 2024 року і вирішено питання про чергове продовження санкцій проти РФ, термін яких закінчується 31 липня цьогоріч.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європа не має єдності щодо продовження санкцій проти Росії - Снєгирьов

У Євросоюзі 20 червня ухвалять рішення про продовження економічних санкцій проти Росії ще на 6 місяців практично без обговорення.

Водночас процес розширення санкційного списку ЄС іменами людей, причетних до видачі російських паспортів на Донбасі, просувається дуже повільно.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС пояснили, за що Росія отримає нові санкції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі