понеділок, 10 вересня 2018 12:56

Усе заради природи - індійське плем'я відмовилось від м'яса
8

Плем'я з північно-східної частини Індійського штату Нагаланд відмовилося від полювання на тварин заради збереження дикої природи. Фотограф Саян Хазра зняв серію фотографій про життя села після викорінення давньої традиції.

76-річний Чайієв Жійній був вправним мисливцем. 2001-го припинив полювати. Тоді в племені хонома вирішили - відмовляться від одного зі способів добування їжі, щоб зберегти природу для майбутніх поколінь, пише BBC.

76-річний Чайієв Жійній був вправним мисливцем. 2001-го припинив полювати
Фото: bbc.com
Протягом століть жителі віддаленого селі в горбистій місцевості полювали
 хоча тварин вони більше не вбивають, черепи колись впольованої здобичі зберігають в своїх домівках до сьогодні
Збереглась в їхніх домівках і зброя, якою вбивали здобич
Плем'я з північно-східної частини Індійського штату Нагаланд відмовилося від полювання на тварин

Протягом століть жителі віддаленого села в горбистій місцевості полювали. Вони вбивали тварин для їжі та тому, що це було їхньою традицією, способом виживання.

Все почалося 1993-го. Тоді деякі племена почали відмовлятися від полювання. Вони дізнались, що трагопани, розповсюджений у тій місцевості вид фазанів, перебуає під загрозою зникнення.

Сотні птахів цього виду мешкали в цьому регіоні, але їх часто вбивали заради м'яса.
Кілька людей із племені виступили проти вбивства птахів. Рада села їх підтримала. На території площею близько 20 кв. км полювання заборонили. 1998-гоі ця територія отримала статус заповідника.

Із тих пір у селі вирішили, крім полювання, заборонити вирубування лісу, спалювання джунглів і продаж будь-яких природніх ресурсів навколо села.

За давньою традицією, члени племені тримали голови вбитих тварин у своїх будинках. І хоча тварин вони більше не вбивають, черепи колись впольованої здобичі зберігають у своїх домівках до сьогодні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У джунглях Амазонії знайшли повністю ізольоване плем'я

Тепер жителі села Хонома харчуються переважно рослинами - дикорослими овочами. Також вони почали вирощувати овочі, не використовуючи при цьому хімічні добрива чи пестициди.

"Ми не хочемо, щоб наш фольклор став безглуздим для майбутніх поколінь. Оскільки в ньому використовуються назви багатьох видів диких птахів, рослин, тварин і польових квітів, - сказав пан Хрієкхото Мор, голова заповідника Хоном. - Наше життя, традиції та культура дуже сильно залежні від природи, тому ми будемо захищати її".

Голландський фотограф Пітер Бос, 55 років, зробив серію портретів чоловіків племені коньяк із індійського штату Нагаленд. Тіла коньяки прикрашають татуювання. Татуювали також обличчя. Наносили малюнки на обличчя після того, як ворога вбили та відрізали йому голову.

Зараз ви читаєте новину «Усе заради природи - індійське плем'я відмовилось від м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі