четвер, 23 вересня 2021 07:15

Ураган забрав життя понад 3000 людей

Ураган забрав життя понад 3000 людей
Наслідки повені на Гаїті / Getty Images

23 вересня 2004 року ураган "Жанна" ударив по Гаїті, спричинивши сильні повені та зсуви, і забравши більше 3000 життів у цій найбіднішій країні Західної півкулі.

Ураган "Жанна" був ураганом, який обрушився на Карибський басейн і східну частину США у вересні 2004 року. Це був найбільш смертоносний ураган в Атлантичному басейні з часів урагану "Мітч" в 1998 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний ураган Олаф налетів на Мексику: швидкість вітру сягає 155 км/год

Загальна кількість загиблих в регіоні склало не менше 3037 чоловік. Це зробило "Жанна" - одним із найбільш смертоносних ураганів в Атлантиці.

У вересні проливні дощі загальною сумою близько 330 мм в північних горах Гаїті спричинили сильні повені та зсуви, заподіявши особливий збиток прибережному місту Гонаїв, де від них постраждало близько 80 тис. осіб із 100 тис. жителів міста. У цьому місті загинули 2826 осіб.

Десятиліття вирубки лісів залишили навколишні долини нездатними витримати 30-годинний дощ від урагану, що призвело до масивних зсувів. Вантажівки з гуманітарною допомогою не могли доїхати через відсутність інфраструктури. Крім того, повінь знищила весь урожай рису і фруктів в регіоні, який вважався "житницею Гаїті". Деякі жителі закопували трупи рідних на задніх дворах. Були також масові поховання тіл, скинутих в загальні могили з самоскидів.

Зараз ви читаєте новину «Ураган забрав життя понад 3000 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі