понеділок, 17 липня 2017 10:00

Український ас вразив публіку на міжнародному авіашоу
23

Український пілот-ас, полковник Олександр Оксанченко показав вищий пілотаж на міжнародному авіашоу
Фото: Gary K. James
Український пілот-ас, полковник Олександр Оксанченко показав вищий пілотаж на міжнародному авіашоу
Україна на авіашоу була представлена двома літаками-винищувачами Су-27 та військово-транспортним Іл-76
Цього року українські льотчики значно ускладнили програму виступу
Український пілот-ас, полковник Олександр Оксанченко показав вищий пілотаж на міжнародному авіашоу

Український пілот-ас, полковник Олександр Оксанченко показав фігури вищого пілотажу на міжнародному авіаційному показі The Royal International Air Tattoo – 2017.

На авіашоу, що відбулось у місті Фейфорд (Велика Британія) свою майстерність демонстрували військові льотчики з-понад 20 країн світу.

Україну представляли два літаки-винищувачі Су-27 та військово-транспортний Іл-76. Головний виконавчий директор авіапоказу Енді Армстронг наголосив, що участь українських винищувачів стала головною подією заходу. Любителі авіації з усієї Європи з нетерпінням очікували появу українських льотчиків. Прибуття нашої делегації до Королівської авіабази Бріз Нортон транслювали в прямому ефірі на офіційному сайті авіапоказу.

Цього року українські льотчики значно ускладнили програму виступу. Глядачам показали більше фігур вищого пілотажу та нові елементи на гранично малих висотах.

"Виконання петлі Нестерова, такого елементу, як "Дзвін", бойових розворотів з "Бочками", перевернутий політ, імітація заходу на посадку з шасі, проходи на малій та великій швидкостях нікого не залишили байдужим. Наші пілоти виконували свою демонстраційну програму на серійних літаках, а не на спеціально підготовлених та переобладнаних для авіапоказів", - зазначила офіцер-прес-секретар 831-ї бригади тактичної авіації лейтенант Світлана Борисова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські винищувачі показали вражаючий політ строєм

"Сьогодні я став свідком одного з найнеймовірніших польотів, які я коли-небудь бачив. Су-27 831-ї бригади тактичної авіації. Не можу дочекатися, коли завантажаться мої фото та відео... Для мене була честь дивитися їх виступ, і сподіваюся вони повернуться наступного року! Побачимось!", - написав у Facebook один із глядачів Джо Кюрі.

Під час польоту Олександр Оксанченко був не сам в кабіні літака. У нього з'явився штурман. Ним став Борсук - символ авіапоказу у вигляді м'якої іграшки. Борсук літає з 1998 року та має свою льотну книжку. Як пояснили організатори авіапоказу, в напарники йому обирають лише найкращих. Тепер в льотний книжці британця є запис про польоти із українським військовим льотчиком.

Вперше офіційна делегація ВПС України брала участь у престижному міжнародному авіаційному показі The Royal International Air Tattoo 1996 року.

Полковника Оксанченка торік визнали найкращим за виконання фігур вищого пілотажу у винищувачі Су-27 на міжнародному авіашоу CIAF-2016 у Чехії. Також здобув найвищі нагороди за виступи на авіашоу у Данії, Румунії, та Словаччині. Він став переможцем у номінації "відкриття року" XVII загальноміського відкритого рейтингу популярності "Людина року-2016".

Зараз ви читаєте новину «Український ас вразив публіку на міжнародному авіашоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі