вівторок, 06 листопада 2018 09:42

"Українські солдати воюють за мене також" - європейський поет

"Українські солдати воюють за мене також" - європейський поет
Б'ярне Педерсен відвідав Україну наприкінці минулого місяця

Данський поет Б'ярне Кім Педерсен вважає, що європейські ЗМІ та суспільство недооцінюють загрози від лідера Кремля Володимира Путіна.

"Зараз 2018-й. Не можна забирати частину іншої країни. Я називаю це "інвазивний рак". Путін побував у Грузії, Україні та Молдові. Взяв маленькі частинки і створив там конфлікт. Україні дуже важко розвиватися. Війна коштує багато грошей і людських ресурсів", - сказав письменник в інтерв'ю Gazeta.ua.

"У моєму розумінні, українські солдати воюють і за мене також. Бо якщо Путіну вдасться розколоти Україну, наступним кроком будуть країни Балтики. У кожній є російська меншість", - каже Педерсен.

Путін розв'язав війну в Україні після Майдану, бо боявся, що такі ж події стануться в Росії, припускає. Але європейські видання мало звертають увагу на те, що відбувається на Донбасі та в Криму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На Володимирській завтра може майоріти російський триколор": експерт про Донбас і вибори

"Щоразу, коли стрілянина в американській школі — це відбувається постійно — для Данії це breaking news. А коли стається в Україні, — жодного заголовка. Коли снаряди прилітають у школи на Донбасі – наша преса мовчить", - обурюється поет. Один журнал про Східну Європу написав, що в Україні громадянська війна, продовжує Педерсен. Він пояснив автору, що відбулося російське вторгнення. Отримав відповідь, що все залежить від точки зору.

Його дружина Біргітта Б'єррегард Нільсен пояснює, що для країн Західної Європи конфлікт в Україні видається дуже складним. А журналістам важко пояснити, що тут відбувається насправді.

Зараз ви читаєте новину «"Українські солдати воюють за мене також" - європейський поет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі