четвер, 26 квітня 2018 10:04

Українські літаки відкрили наймасштабніше авіашоу Туреччини

Українські літаки відкрили наймасштабніше авіашоу  Туреччини
Українські літаки Ан-178 і Ан-77 стали головними учасниками авіашоу в Туреччині. Фото: Facebook ДП "Антонов"

Українські літаки Ан-178 і Ан-77 стали головними учасниками масштабного авіашоу "Євразія" в Туреччині.

Настільки масштабне авіашоу Туреччина проводить вперше. У ньому взяли участь десятки літаків з усього світу, йдеться в сюжеті ТСН.

Загальна увага була прикута до Ан-178, який швидко піднявся в повітря і попрямував до узбережжя Середземного моря. На його борту було близько десяти офіцерів турецької армії і поліції.

Слідом за ним до старту підготувався Ан-77. Пілоти навмисно викотилися ледве не на середину злітної смуги, щоб показати, який короткий розбіг у літака. Вистачило 350 метрів, щоб відірватися від землі.

У польоті літак розвинув мінімальну швидкість над відвідувачами шоу, зробив "гірку" і ефектно приземлився "по-антонівськи".

Пілот Володимир Мосін не приховував задоволення і роздавав інтерв'ю. Техніки та штурман отримали свій шматок слави - дівчат, посмішки і селфі, сказано в сюжеті.

Через 40 хвилин на аеродром повернувся Ан-178. На його борту полетів командувач турецької жандармерії, яка є потенційним замовником українського літака.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським військовим пілотам підняли зарплату до 17 тис. грн

Державне підприємство "Антонов" представило новий літак Ан-77 на базі Ан-70 без російських комплектуючих. АН-77 є глибокою модернізацією гвинтовентиляторного середнього військово-транспортного літака короткого злету і посадки Ан-7

Зараз ви читаєте новину «Українські літаки відкрили наймасштабніше авіашоу Туреччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі