вівторок, 12 лютого 2008 16:37

Україна - головний постачальник робочої сили до Росії

Перший заступник директора Федеральної міграційної служби РФ Володимир Каланда повідомив, що більше всього трудових мігрантів Росії поставляє Україна, услід йдуть Казахстан, Таджикистан і Молдова.

Він відзначив, що в 2007 році дозвіл на роботу в Росії отримали 1 мільйон 140 тисяч іноземців, що в 3,7 рази більше, ніж в 2006 році.

"Найбільша кількість трудових мігрантів - близько мільйона чоловік - прибули до Росії з України, потім йдуть Казахстан, Таджикистан, Молдова", - сказав Каланда. Причому, за його словами, більше половини трудових мігрантів "знаходиться поза рамками правового поля".

Крім того, він повідомив, що потреба Росії в трудових мігрантах знижується.

"Якщо минулого року регіонами була встановлена квота в 6 мільйонів іноземних працівників, то зараз вона не дотягує до 2 мільйонів", - говорить заступник голови ФМС.

Головна причина цього - низька кваліфікація працівників, що приїжджають. Наприклад, з 800 тисяч громадян Таджикистану тільки 22 тисячі мають спеціальну освіту і можуть виконувати кваліфіковану роботу, пояснив Каланда, повідомляє УРА-ІНФОРМ.

Зараз ви читаєте новину «Україна - головний постачальник робочої сили до Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі