неділя, 12 липня 2020 11:30

"Убивці з боліт" викрали першу жертву

"Убивці з боліт" викрали першу жертву
Ієн Бреді і Міра Хіндлі померли у в'язниці ФОТО: Getty Images

16-річну Полін Рід викрали дорогою на танці 12 липня 1963-го у британському Гортоні. Це стало першим убивством Ієна Бреді і Міри Хіндлі, "Убивць з боліт".

Тіло дівчини не знайшли до 1987-го. Тоді у психіатричній лікарні Бреді розповів, як зґвалтував Полін і перерізав їй горло.

Ієн і Міра зустрілися у 1961-му. Сором'язлива Міра закохалася. Ієн мав нацистські погляди. Любив садистський секс. Фотографував Міру оголеною і продавав знімки.

Для задоволення потреб Бреді пара почала гвалтувати й убивати дітей. У листопаді вони убили 12-річного Джона Кілбрайда. У червні наступного року — 12-річну Кейт Беннет. У 1964-му одразу після Різдва 10-річну Леслі-Енн Дауні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стратили "убивць самотніх сердець"

У 1965-му пара зарубала сокирою 17-річного хлопця перед Девідом Смітом, швагром Бреді. Хотіли, щоб він з ними убивав. Сміт пішов у поліцію.

Під час обшуку у квартирі Бреді поліція знайшла два талони на зберігання валізи у камері схову. Всередині були фотографії тортур Леслі-Енн Дауні і аудіозаписи прохань не вбивати її. На інших фото Бреді і Хіндлі були сфотографовані у безлюдній місцині Седдлворс Мур. Там знайшли тіло Джона Кілбрайда.

Пару засудили до довічного ув'язнення. У Хіндлі почався роман з охоронцем в'язниці. Бреді продовжував зізнаватися в інших убивствах. Бреді помер 79-річним, Хіндлі — 60-річною.

Серійного вбивцю, доктора 35-річного Генрі Голмса повісили у США 7 травня 1896-го. У будинку й на подвір'ї знайшли останки майже 200 жертв.

Зараз ви читаєте новину «"Убивці з боліт" викрали першу жертву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі