вівторок, 13 лютого 2018 15:32

У жінки в оці виявили 14 черв'яків

Автор: Facebook/Abby Beckley
  Еббі Беклі перенесла унікальний для людей випадок гельмінтозу
Еббі Беклі перенесла унікальний для людей випадок гельмінтозу
Автор: CDC
  Запалене око Беклі під час захворювання
Запалене око Беклі під час захворювання

У мешканки американського штату Орегон 26-річної Еббі Беклі виявили в оці 14 черв'яків.

Жінка стала першою людиною у світі, інфікованою глистами роду Thelazia gulosa. Хвороба характерна для великої рогатої худоби, передає Іndependent.

Все почалося з того, що у Еббі почав падати зір. Одного разу вона потерла око і побачила на свому пальці черв'яка. Негайно звернулася до лікарів. Пройшла курсу медикаментозного лікування у 20 днів. Під час нього із ока вийняли майже півтора десятки черв'яків довжиною 1,27 см кожен.

"Вони не могли дістати їх всіх одразу. Виймали, коли можна було побачити", - говорить Річард Бредбері, співробітник Центру за контролю захворювань.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Паразити провокують сезонні застуди

Паразитів поширюють мухи. Вони переносять личинок у своєму роті. Коли сідають на очі худоби, заражають її. Черв'яки мешкають у рідині, котра змазує очне яблуко господаря.

Жінка могла заразитися, коли була в сільській місцевості на півдні Орегону, припускають лікарі. Там багато їздила верхи.

55-річна Жанет Леблан померла у жовтні торік після того, як з'їла багато сирих устриць. Причиною смерті стали бактерії вібріони, які вражають м'язову тканину.

Зараз ви читаєте новину «У жінки в оці виявили 14 черв'яків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі