середа, 23 червня 2021 12:12

У в'язниці відкрили готель, нічого там не змінюючи
6

Латиська в'язниця-катівня / uniqhotels.com
Латиська в'язниця-катівня / uniqhotels.com
Латиська в'язниця-катівня / uniqhotels.com
Латиська в'язниця-катівня / uniqhotels.com
Латиська в'язниця-катівня / uniqhotels.com

Нацистська в'язниця, у якій убили сотні ув'язнених, тепер стала готелем для особливо стійких людей.

В'язниця Кароста в Латвії побудована 1900 року. Спочатку там був лазарет, а потім її перетворили на військову в'язницю. Про це пише Mirror.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Будинок-монстр" на Подолі можуть здати в експлуатацію

Під час Другої світової війни нацисти засудили латвійських дезертирів до смертної кари, розстрілюючи там ув'язнених. Над дверима в одній камері-одиночці є напис латиською: "Вихід із пекла".

Кривава історія Карости призвела до оповідок про привидів, коли нібито двері камер відчинялися самі собою, а лампочки викручувалися зі світильників. Сьогодні охоронці, працівники готелю, усе ще ходять залами Карости, але ув'язнені, гості, перебувають там за власним бажанням.

Нині в'язниця працює як бутик-готель. Відвідувачі можуть зробити швидку екскурсію або обрати ніч у Карості, що містить: одяг в'язня, допит, ніч у холодній камері. Непослух карається образами, фізичними вправами й чищенням приміщень. Усе це за $35 за двомісну камеру. А "сніданок у ліжко", який подає охоронець, коштує додаткові $5,5. Тюремний готель має десятки п'ятизіркових відгуків на сайті Trip Advisor, світовому онлайн-сервісі підказок для туристів.

Показали 15 історичних архітектурних пам'яток, які збереглися лише на старих фотографіях і малюнках.

Зараз ви читаєте новину «У в'язниці відкрили готель, нічого там не змінюючи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі