четвер, 14 січня 2021 02:02

У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо коронавірусу

У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо коронавірусу
Пандемія не відступить цього року. Фото: Укрінформ

Другий рік пандемії коронавірусу може стати більш важким.

"Другий рік пандемії може стати більш складним, враховуючи динаміку поширення. Захворюваність знову досягла піку", – заявив директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майкл Райан у Twitter.

Він нагадав, що протягом останнього тижня в світі зареєстрували близько 5 млн нових випадків зараження і понад 85 тисяч смертей.

За його словами, більше половини тих, хто захворів припадає на Північну і Південну Америку, ще більше третини – на Європу. Також фіксується зростання в Західно-Тихоокеанському регіоні, Східному Середземномор'ї і Африці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус стане постійною хворобою - ВООЗ

У деяких країнах, в тому числі Великобританії та Ірландії, з'явилися нові штами, які впливають на поширення вірусу.

На 13 січня, в світі зафіксовано понад 92 млн випадків зараження на коронавірус. понад 66 млн пацієнтів одужали і майже 2 млн померли.

Раніше в ВООЗ заявили, що масова вакцинація, яку проводять в багатьох країнах, не дозволить у 2021 році забезпечити людству колективний імунітет від COVID-19. Це пояснюється тим, що щеплення отримують тільки окремі групи суспільства.

Зараз ви читаєте новину «У ВООЗ зробили невтішний прогноз щодо коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі