вівторок, 31 жовтня 2023 06:59

У Ватикані висловились про українську формулу миру

У Ватикані висловились про українську формулу миру
Державний секретар Святого Престолу П'єтро Паролін висловився щодо української "формули миру". Фото: vaticannews.va

Ватикан підтримує всі заходи задля справедливого і стабільного миру в Україні.

Про це у зверненні до учасників третьої зустрічі щодо української формули миру на Мальті сказав Державний секретар Святого Престолу П'єтро Паролін. Його цитує Vatican News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія знову заговорила про переговори

Представник Ватикану також прокоментував попередні зустрічі щодо української формули миру в Копенгагені та Джидді. Паролін заявив, що це "похвальні зусилля, які заслуговують на підтримку". За його словами, такі зустрічі заохочують "не розглядати збройне протистояння як неминучий інструмент для вирішення конфліктів".

Держсекретар Ватикану запевнив у підтримці у вирішенні гуманітарних питань, зокрема, продовольчої безпеки та збереження довкілля. Наголосив також на готовності продовжувати зусилля, "спрямовані на полегшення страждань українського народу та повернення полонених і дітей в Україну".

На Мальті відбулася третя зустріч радників із питань національної безпеки та радників зовнішньої політики щодо української формули миру.

У переговорах узяли участь дипломати 66 країн, а також міжнародних організацій. Зокрема, до саміту долучились делегації країн Азії, Африки й Латинської Америки.

Зараз ви читаєте новину «У Ватикані висловились про українську формулу миру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі