субота, 10 квітня 2021 15:01

У Варшаві протестувальники влаштували сутички з поліцією
11

На офіційні заходи прийшли противники влади
Фото: Reuters
На офіційні заходи прийшли противники влади
На офіційні заходи прийшли противники влади
На офіційні заходи прийшли противники влади
На офіційні заходи прийшли противники влади

У Варшаві відбулися зіткнення між протестувальниками та поліцією під час пам'ятних заходів до 11-ї річниці загибелі в Смоленській авіакатастрофі президента Польщі Леха Качинського.

Демонстранти зібралися біля площі Юзефа Пілсудського, де встановлений пам'ятник загиблим і офіційні особи покладають квіти й запалюють свічки, повідомляє TVN24.

Дехто з них був з прапорами "Страйку підприємців", національними прапорами та з жовтими тюльпанами, перев'язаними чорними стрічками. Кілька людей по черзі возили тачку з лялькою, на голові якої була фотографія Ярослава Качинського.

Учасники акції вигукували гасла на кшталт "Геть диктаторську качку", кидали димові шашки й петарди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смоленська катастрофа: опублікували відео, яке може змінити результати розслідування

Поліція не дозволила їм увійти на площу Пілсудського і зірвати офіційні заходи. Входи охороняли значні сили поліції, в парку стояли кінні патрулі. Пізніше виникли сутички протестувальників з поліцією, декілька осіб були затримані.

10 квітня 2010 року в Росії під Смоленськом сталась катастрофа польського президентського літака, внаслідок якої загинуло 96 осіб разом з президентом Польщі Лехом Качинським. Вранці того дня літак Ту-154М виконував рейс з Варшави в Смоленськ. Літаком керував польський екіпаж з авіазагону президента. На борту знаходилися президент Польщі з дружиною та урядова делегація, яка мала відвідати меморіал з нагоди 70-річчя Катинського розстрілу.

Зараз ви читаєте новину «У Варшаві протестувальники влаштували сутички з поліцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі