понеділок, 19 квітня 2021 13:10

У Таїланді помилували дев'ятьох українців. Троє досі в колоніях

У Таїланді помилували дев'ятьох українців. Троє досі в колоніях
Троє громадян залишаються в ув'язненні. Фото: pixabay.com

Українці, які перебували у виправних закладах Таїланду, дістали королівське помилування з нагоди Національного дня країни.

Наразі шестеро українців повернулися на батьківщину, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Facebook. Ще троє громадян залишаються в ув'язненні в Таїланді.

"Висловлюю вдячність королю Таїланду Рамі Х за прояв високого людського гуманізму й головному омбудсмену Віддхавату Раджатануну, який сприяє розв'язанню такого складного питання як помилування", — зазначила Денісова.

Омбудсменка уточнила, що двоє українців дістали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 без урахування проведеного у в'язниці часу. Ще одній особі термін скоротили на 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Балі поліцейські затримали українку

Українку 35-річну Дар'ю Шигаєву, яку влада Індонезії затримала за підозрою в зберіганні наркотиків, відпустили 11 листопада. З неї зняли обвинувачення. Жінку затримали 5 листопада в будинку, у якому вона рік живе на Балі. Ранком до неї приїхали поліцейські з представниками митної служби і повідомили, що в посилці, яку жінка отримала з України, знайшли сліди наркотиків.

Зараз ви читаєте новину «У Таїланді помилували дев'ятьох українців. Троє досі в колоніях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі