вівторок, 22 вересня 2020 10:39

У Тасманії сотні китів викинулися на мілину
5

Майже триста китів викинулися на західному узбережжі австралійського острова Тасманія. Вони застряли на піщаній косі в гавані Маккуорі, щонайменше 90 особин загинули. Це одне з наймасовіших викидань за останні десять років, його причина наразі невідома.

Китів мають повторно занурити у воду до кінця сьогоднішнього дня, передає BBC.

"Як правило, ми маємо справу з тваринами, які викинулися на самісінький берег. Тут же вони частково перебувають у воді, тому багато часу на їхнє повторне занурення не піде — хіба доведеться трохи попітніти", — пояснює біолог Кріс Карліон, залучений до рятувальної операції.

На порятунок тварин відрядили 40 рятувальників. Більшість китів перебувають у "порівняно недоступних" місцях, через що роботи з їх порятунку ускладнюються. За допомогою спеціального обладнання китів спершу відштовхують із узбережжя у воду. Якщо вони добре себе почувають, їм допомогають відплисти подалі від берега.

На берег Тасманії викинулися 270 китів
Фото: Reuters
На берег Тасманії викинулися 270 китів
На берег Тасманії викинулися 270 китів
На берег Тасманії викинулися 270 китів
На берег Тасманії викинулися 270 китів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму гинуть дельфіни

Тіло рідкісної двометрової риби викинуло на берег у Південній Каліфорнії. Фахівці встановили, що це представник одного з різновидів сонячної риби. Їх ніколи раніше не помічали в акваторії океану поблизу Північної Америки.

Зараз ви читаєте новину «У Тасманії сотні китів викинулися на мілину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі