вівторок, 07 серпня 2018 08:21

У США запустили ракету Falcon 9 з шістьма тоннами багажу на борту

У США запустили ракету Falcon 9 з шістьма тоннами багажу на борту
Falcon 9 стартувала з майданчика SLC-40 бази ВПС США на мисі Канаверал у штаті Флорида. Фото: з відкритих джерел

7 серпня о 08:18 ранку за київським часом, з майданчика SLC-40 бази ВПС США на мисі Канаверал у штаті Флорида стартувала ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX Ілона Маска. Вона виведе на орбіту телекомунікаційний супутник для оператора PT Telkomunikasi з Індонезії.

"Якщо дозволить погода і техніка, запуск відбудеться точно в 08:18. При виникненні труднощів у SpaceX буде дві години стартового вікна, щоб все-таки здійснити старт. Супутник розмістять на орбіті приблизно за 32 хв після старту", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX успішно запустила Falcon 9

На цій ракеті буде використана маршова щабель Block 5 (B1046.2), яка 11 травня в дебютному польоті цієї модифікації вивела на орбіту 3,6-тонний бангладешський супутник Bangabandhu-1. Її планують м'яко посадити на плавучу платформу Of Course I Still Love You в Атлантичному океані. Це за за 600 км від місця старту.

Розміри платформи, яку зробили з баржі, — 91м х5 2м з 6-метровим бортом. OCISLY - безпілотний майданчик, він здатен витримувати задану позицію з похибкою до 3 м навіть під час шторму.

2 серпня OCISLY відплила до місця призначення з порту Канаверал.

Зараз ви читаєте новину «У США запустили ракету Falcon 9 з шістьма тоннами багажу на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі