понеділок, 21 травня 2018 13:38

У США запустили космічний корабель, який створили українці

У США запустили  космічний корабель, який створили українці
Запуск космічного корабля Антарес Фото: NASA

Сьогодні, 21 травня, NASA з компанією Orbital ATK запустило космічний корабель Antares – це спільний американо-український проект.

Antares має вантажний супутник для Міжнародної космічної станції (МКС), який і сконструювали українці. На події був присутній посол України у США Валерій Чалий, повідомляє "24 Канал".

Це вже 9-й політ за програмою постачання МКС. Місія має назву Cygnus CRS OA-9.

Корабель повинен принести на станцію 3268 кг вантажу. Зокрема, тонну матеріалів для наукових досліджень, 100 кг приладів для МКС, майже 800 кг їжі та речей для екіпажу, 132 кг обладнання для космічних "прогулянок", центнер комп'ютерної техніки, понад 80 кг установки NanoRacks з кубсатамі та приблизно 13 кг апаратури для російського відсіку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні розробили нову зенітну ракету

Antares – це одноразова ракета американської компанії Orbital ATK, яка використовує її для запуску вантажівок Cygnus за програмами NASA на МКС. За всю історію запуску ракети, лише раз не мав успіху – у жовтні 2014 року ракету на зльоті підірвали через несправність.

Зараз ви читаєте новину «У США запустили космічний корабель, який створили українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі