пʼятниця, 25 вересня 2020 10:24

У США готують санкції проти отруювачів Навального

У США готують санкції проти отруювачів Навального
Сенатори підготували закон про персональні санкції. Фото: Reuters

Група американських сенаторів від Республіканської та Демократичної партій представила законопроєкт про персональні санкції проти причетних до отруєння російського політика Олексія Навального.

Про санкції повідомляють на сайті одного з авторів документа, сенатора-демократа Кріса Куна в четвер, 24 вересня.

Відповідно до законопроєкту, адміністрація президента США повинна буде визначити, чи порушив Кремль закони про заборону хімічної і біологічної зброї. За підсумками перевірки президент повинен буде представити Конгресу доповідь про колишніх і чинних урядових чиновників РФ, причетних до отруєння. Їхні активи у ​​США заморозять, їм заборонять в'їзд до Сполучених Штатів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навальний залишатиметься в Німеччині до повної реабілітації

Також законопроєкт передбачає підготовку звіту про особисті статки президента РФ Володимира Путіна і його наближених, накопичений за допомогою корупційних практик.

20 серпня Навальний повертався до Москви з Томська, під час польоту йому стало зле, літак екстрено сів в Омську. Навального госпіталізували. За два дні його евакуювали з Омська до Німеччини. 4 вересня стало відомо, що експерти Мюнхенського інституту фармакології та токсикології Збройних сил ФРН знайшли сліди отруйної речовини з групи "Новичок" у крові, сечі та на шкірі Навального. Факт отруєння політика "Новичком" також підтвердили інші експерти.

Зараз ви читаєте новину «У США готують санкції проти отруювачів Навального». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі