середа, 21 квітня 2021 13:31

У спецоперації в Чехії затримали найманців, що воювали на Донбасі - ЗМІ

У спецоперації в Чехії затримали найманців, що воювали на Донбасі - ЗМІ
Декілька людей у Чехії вже постали перед судом за участь у боях на боці проросійських бойовиків. Фото: Reuters

Національний центр проти організованої злочинності Чехії провів широкомасштабну операцію, під час якої затримали щонайменше п'ятьох чехів. Останні були членами воєнізованих формувань, що воювали на Донбасі за бойовиків. У поліції Чехії наголосили, що операція не пов'язана з вибухами у місті Врбетіце 2014 року.

Затриманих підозрюють у тому, що вони виїжджали або організовували поїздки громадян Чехії в Україну для участі в бойових діях на боці росіян, повідомляє Aktuálně.

За словами одного з підозрюваних, затриманими керували співробітники ГРУ, які працювали в російському посольстві в Празі та днями були вислані з країни. В операції взяли участь сотні поліцейських. Поліція побоювалася, що підозрювані чинитимуть опір за допомогою зброї.

Від початку конфлікту на Донбасі кілька людей у Чехії вже постали перед судом за участь у боях на боці проросійських бойовиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС вважає Росію причетною до підривних дій у Чехії

17 квітня уряд Чехії оголосив про рішення видворити впродовж 48 год. 18 працівників посольства РФ, які, за даними чеської сторони, є офіцерами спецслужб. Їх вважають причетними до вибухів складів боєприпасів у Чехії 2014 року.

Російські дипломати залишили територію Чехії в другій половині дня 19 квітня.

Москва у відповідь вислала 20 працівників посольства Чехії, що в Празі оцінили як несиметричну реакцію.

Зараз ви читаєте новину «У спецоперації в Чехії затримали найманців, що воювали на Донбасі - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі