субота, 23 листопада 2019 20:38

У Сирії почалися бої між курдами та турецькою армією

У Сирії почалися бої між курдами та турецькою армією
У Сирії спалахнули бої між курдами і Туреччиною. Фото: topwar

У Сирії почалися бої між курдами та турецькою армією за місто Айн-Ісса.

Курдські збройні формування намагаються зупинити наступ Туреччини на місто. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Турецькі сили і численні їхні найманці вранці провели атаки із застосуванням танків і артилерії. Атаки проведені з різних напрямків з метою захопити Айн-Іссу. Угоду про припинення вогню ще раз було порушено ЗС Туреччини", - йдеться в повідомленні на сторінці курдсько-арабського альянсу Сирійські демократичні сили у twitter.

23 листопада ввечері в СДС повідомили, що зіткнення тривають біля міста на кількох напрямках поблизу автотраси М4.

В угрупованні зазначають, що місто Айн-Ісса розташоване поза так званою "зоною безпеки", створюваної з ініціативи Туреччини на півночі Сирії. Тому, на думку СДС, курдські формування мають повне право перебувати в місті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп похвалився вдалим дзвінком до Ердогана: про що говорили

У сирійській опозиції заявили, що бої тривають приблизно за 1 км від міста. Курди прагнуть зупинити просування їх противника до Айн-Ісси.

Місто перебуває в прикордонній зоні, яку Туреччина прагне очистити від курдських воєнізованих формувань. Наразі між сторонами конфлікту формально діє режим припинення вогню.

Анкара розглядає курдські сили як терористів і хоче створити буфер "безпечної зони" всередині Сирії. Для цього Туреччина розпочала військову операцію "Джерело миру". Незважаючи на договір про тимчасове припинення вогню, акти насильства тривають.

Зараз ви читаєте новину «У Сирії почалися бої між курдами та турецькою армією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі