субота, 11 липня 2020 16:11

У Росії з'ясували причину загибелі групи Дятлова

У Росії з'ясували причину загибелі групи Дятлова
Причиною загибелі групи Дятлова стала снігова лавина.

Причиною загибелі групи Дятлова на Північному Уралі у 1959 році стало сходження снігової лавини.

Про це повідомив заступник начальника управління Генпрокуратури в Уральському федеральному окрузі Андрій Кур'яков, передає РІА Новості.

"Група пішла на 50 метрів (від намету – ред.), і вони пішли до кам'яної гряди. Це природний обмежувач лавини. Вони все зробили правильно... Але тут є друга причина, чому група була приречена. Коли вони розвернулися, вони намет не побачили. Видимість була 16 метрів. Вони відійшли на 50", - розповів він.

Як зазначається, через сніг і погану видимість туристи не змогли знайти свій намет, після того, як покинули його. Співробітники прокуратури провели експеримент, який підтвердив, що в таких умовах намет неможливо знайти, навіть якщо знати, в якому приблизно напрямку він знаходиться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батько і син загинули за загадкових обставин у криниці

Кур'якова додав, що група Дятлова "героїчно боролася" і не панікувала, але шансів врятуватися у таких обставинах у них не було. Через низьку температуру – близько 40-45 градусів – туристи замерзли.

Генпрокуратура взялася за цю справу через 60 років у зв'язку зі зверненнями від родичів загиблих, інтересом ЗМІ і суспільства.

Загибель групи Дятлова - смерть учасників туристичного походу під проводом Ігора Дятлова, що сталася орієнтовно в ніч на 2 лютого 1959 року на горі Холатчахль (Північний Урал, нині Росія). В експедиції взяли участь 9 осіб (один учасник вибув ще до виходу на маршрут), усі мандрівники загинули. Їхня смерть викликала суспільний резонанс.

Зараз ви читаєте новину «У Росії з'ясували причину загибелі групи Дятлова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі