вівторок, 17 квітня 2018 19:20

У Росії заявили, що знайшли в сирійських повстанців лабораторію хімічної зброї

У Росії заявили, що знайшли в сирійських повстанців лабораторію хімічної зброї
У МІноборони Росії заявили, що знайшли в сирійському місті Дума лабораторію, де повстанці виготовляли хімзброю. Фото: Politeka

У міноборони Росії заявили, що виявили в сирійському місті Дума лабораторію повстанців для виготовлення хімічної зброї.

Таку заяву зробив представник військ радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Росії в Сирії Олександр Родіонов в ефірі "Росія 24", передає "Сегодня".

"Під час огляду міста Дума була виявлена хімічна лабораторія і склад хімікатів", – сказав він.

За інформацією Радіонова, у "складі" виявили тіодігліколь і діетаноламін, які використовують у виготовленні сірчистого і азотистого іприту. У міноборони вважають, що саме в цій лабораторії виготовили хімічну зброю "для постановки розтиражованого фейкового сюжету".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає військове підкріплення до Сирії

"Крім того, виявлений балон з хлором, аналогічний використаному бойовиками для постановки розтиражованого фейкового сюжету. Можна зробити висновок, що цю лабораторію використовували незаконні збройні формування для виробництва отруйних речовин", – повідомив Олександр Родіонов.

Хімічна атака в сирійському місті Дума сталася 7 квітня, у результаті чого загинули 70 осіб. Країни Заходу покладають відповідальність за атаку на президента країни Башара Асада та Росію.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заявили, що знайшли в сирійських повстанців лабораторію хімічної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі