субота, 17 квітня 2021 10:28

У Росії затримали українського консула

У Росії затримали українського консула
Оперативники ФСБ затримали українського консула Олександра Сосонюка. Фото: rbc.ru

У російському Санкт-Петербурзі в п'ятницю, 16 квітня, консула Генерального консульства України Олександра Сосонюка затримали оперативники ФСБ.

Про це повідомляє ТАСС.

Причиною затримання назвали спробу отримання українським консулом закритої інформації з баз даних правоохоронних органів і ФСБ. Повідомляють, що дипломата нібито заскочили під час зустрічі з громадянином Росії.

"Федеральною службою безпеки 16 квітня в Санкт-Петербурзі в ході зустрічі з російським громадянином при отриманні інформації закритого характеру, що міститься в базах даних правоохоронних органів і ФСБ Росії, затриманий на місці злочину український дипломат - консул Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі Олександр Сосонюк", - йдеться в повідомленні російських силовіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФСБ затримала кримчанина через грошовий переказ

У ФСБ заявили, що "дана діяльність несумісна зі статусом дипломатичного працівника і має явний ворожий характер по відношенню до Російської Федерації". У спецслужбі додали, що до українського дипломата будуть застосовані заходи відповідно до норм міжнародного права.

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало рішення Німеччини, Швеції та Польщі вислати російських дипломатів. Росія вирішила вислати трьох європейських дипломатів у п'ятницю 5 лютого, коли верховний представник ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом.

Зараз ви читаєте новину «У Росії затримали українського консула». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі