понеділок, 19 серпня 2024 16:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії заблокували месенджер Signal - британська розвідка

У Росії заблокували месенджер Signal - британська розвідка
Signal - месенджер на основі багатоплатформної служби зашифрованих миттєвих повідомлень. Фото: signal.org

Російська влада блокує захищений месенджер Signal аби обмежити комунікацію противників путінського режиму.

Про повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

9 серпня російські ЗМІ повідомили, що російський федеральний регулятор у сфері телекомунікацій "Роскомнагляд" заблокував додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Signal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін заговорив про "кризу" у війні

Блокування месенджера у Росії назвали "запобіганням використанню месенджера в екстремістських або терористичних цілях".

Деякі коментатори припускають, що заборона спрямована запобігати поширенню інформації про український наступ у Курській області. Але британське міноборони вважає, що це малоймовірно.

Британці зазначають, що Signal використовується багатьма незалежними російськими журналістами та опозиційними активістами для обходу системи електронного моніторингу уряду РФ, особливо Системи оперативно-розшукових заходів ФСБ.

"У цьому контексті обмеження месенджера, ймовірно, має на меті підвищити здатність російської влади відстежувати та обмежувати комунікації приватних громадян, які вороже ставляться до режиму", - пишуть британці.

Крім того, паралельно російська влада забороняє незалежні медіаорганізації, припиняє роботу YouTube і сервісу обміну повідомленнями WhatsApp, тобто реалізує заходи, спрямовані на посилення державного контролю над доступом до ЗМІ та інформації, за повідомленням британського міноборони.

На початку серпня повідомлялося, що в РФ перестав працювати відеохостинг Youtube. YouTube перестав відкриватися і завантажуватись на комп'ютерах і мобільних пристроях у користувачів на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «У Росії заблокували месенджер Signal - британська розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі