понеділок, 20 березня 2023 15:15

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії відкрили справи проти Міжнародного кримінального суду

У Росії відкрили справи проти Міжнародного кримінального суду
Російський Слідчий комітет заявив, що президента Володимира Путіна не можна переслідувати. Фото: eastnews.ua

Російський Слідчий комітет відкрив кримінальну справу проти прокурора та суддів Міжнародного кримінального суду.

Раніше там видали ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це змінює правила гри": Боррель про ордер на арешт Путіна

"Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу стосовно прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Ахмад Хана, суддів Міжнародного кримінального суду Томоко Акане, Розаріо Сальваторе Айталі та Херардо Угальде Годинеса", - йдеться у повідомленні Слідчого комітету у Telegram.

Слідчі СК заявили, що нібито немає підстав для притягнення до кримінальної відповідальності Путіна. Також там заявили, що він "користуються абсолютним імунітетом від юрисдикції іноземних держав".

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна і уповноваженої РФ з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Путіна і Львову-Бєлову підозрюють у скоєнні воєнного злочину незаконної депортації і переміщення дітей з окупованих районів України до РФ.

Виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна діятиме довічно. Так само, як і міжнародний ордер на арешт дитячого омбудсмена РФ Марії Львової-Бєлової. Про це заявив прокурор МКС Карім Хан.

Зараз ви читаєте новину «У Росії відкрили справи проти Міжнародного кримінального суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі