неділя, 18 березня 2018 09:29

У Росії вибирають президента

Росіяни сьогодні обирають президента. Достроково за главу РФ вже проголосували понад 180 тисяч людей - за кордоном і в Росії.
Також "вибори Путіна" стартували і в окупованому Криму, одним із перших в Сімферополі проголосував фейковий "глава" півострова Сергій Аксьонов, передає РІА Новости.
Україна, ЄС і США заявили про невизнання результатів цих виборів на окупованому півострові.

Кримськотатарський Меджліс закликав жителів піовстрова не йти на вибори.

"У нас немає сумніву, що в результаті цих псевдовиборів президентом Росії залишиться Путін, і саме через голосування в Криму, саме внаслідок цього голосування він стає не просто більш "токсичним", але й реально втрачає свою легітимність", - каже лідер Меджлісу Рефат Чубаров.


Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні заявила, що ЄС не визнаватиме результати виборів президента Росії в окупованому Криму.
Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін висунув ультиматум РФ щодо проведення виборів в окупованому Криму. На це йому відповіли, що процес пройде в штатному режимі.

Експерти прогнозують занадто низька явку. Очікуються масові фальсифікації.

У Приморському краі виборців "залучають" їжею та розвагами.

 


На на Чукотці почався ажіотаж через те, що виборців "зацікавили" безкоштовними квитками на виступи "Город 312" та Трохима.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори президента РФ: все що треба знати


На посаду глави РФ претендуютьвісім кандидатів:
Володимир Путін - чинний президент Росії.
Сергій Бабурін - екс-віце-спікер Державної думи, висувається від партії "Російський загальнонародний союз".Володимир Жириновський - депутат Держдуми РФ, балотується від ЛДПР.
Григорій Явлінський - політик і засновник партії "Яблуко".
Максим Сурайкін - голова партії "Комуністи Росії".
Ксенія Собчак - телеведуча, висувається від партії "Громадянська ініціатива".
Борис Титов - бізнес-обмудсмен, мільярдер, висувається від партії зростання.
Павло Грудінін - директор радгоспу ім. Леніна, балотується від КПРФ.
"Левада-Центр" повідомляє, що 64% Росіян готові віддати свій голос за Путіна.

Передвиборна гонка в Росії ознаменувався кількома скандалами. Найгучніші з них відбувалися під час дебатів на телебаченні. Зокрема, під час одного з раундів на телеканалі "Росія 1".журналістка Ксенія Собчак облила водою лідера ЛДПР Володимира Жириновського.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вибирають президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі