вівторок, 10 вересня 2019 15:44

У Росії вчений привселюдно підпалив себе на захист етнічної мови

Автор: gdb.rferl.org
  Альберт Разін помер після акту самоспалення за кілька годин у реанімації
Альберт Разін помер після акту самоспалення за кілька годин у реанімації

У російському Іжевську біля будівлі Державної ради Удмуртії вчений Альберт Разін вчинив самоспалення. Вимагав захистити удмуртський етнос.

Поруч із Разіним виявили плакати. На одному з яких написано: "І якщо завтра моя мова зникне, то я готовий сьогодні померти", - повідомляє сайт Idel.Реаліі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати чотирьох дітей вчинила спробу самоспалення

Сьогодні в Іжевську мала відбутись сесія Держради. Засідання перенесли на 24 вересня.

За кілька годин після події вчений помер у лікарні. Йому було 79 років. Він - кандидат філософських наук, доцент, заслужений діяч науки Удмуртії, активний учасник удмуртского національного руху "Удмурт Кенеш" і клубу вчених "Тодосчі".

Влітку 2018-го Разін із групою інших вчених надіслали відкритий лист до голови Держради Удмуртії Олексію Прасолову і депутатам. Вимагали не підтримувати законопроект, за яким скасовувалось обов'язкове вивчення мов корінних народів Росії в середніх школах.

У селі Кузьки Конотопського району на Сумщині 63-річна жінка вчинила самоспалення. Облила себе дизельним паливом і підпалила.

Жінку доставили до Конотопської районної лікарні. У неї діагностували 80% термічних опіків тіла.

Зараз ви читаєте новину «У Росії вчений привселюдно підпалив себе на захист етнічної мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі