четвер, 14 листопада 2019 08:12

У Росії студент розстріляв однокурсників і застрелився сам
6

Данило Засорін розстріляв одногрупників, а потім  забарикадувався в аудиторії і наклав на себе руки
Фото: "Поъем"
Данило Засорін розстріляв одногрупників, а потім  забарикадувався в аудиторії і наклав на себе руки
Жертва стрілка  – студент Олексій Голубничий. Найближчим часом планував одружитися
У Росії студент розстріляв однокурсників і наклав на себе руки
У Росії студент розстріляв однокурсників і наклав на себе руки

У російському Благовіщенську студент влаштував стрілянину в Амурському коледжі будівництва та житлово-комунального господарства.

У результаті загинув один із учнів, ще 5 отримали серйозні поранення. Сам стрілець наклав на себе руки в одній із аудиторій, встигнувши поранити перед цим одного з поліцейських, передає Telegram-канал "112".

Криваву стрілянину влаштував студент 4 курсу 19-річний Данило Засорін. Перед цим його вигнали з аудиторії за запізнення. Через якийсь час він повернувся з п'ятизарядною рушницею і почав стріляти. В туалеті оперативники знайшли рюкзак Засоріна з коробкою патронів, а поруч з коледжем його машину. Вона була заведена.

Учні розповіли, що всі сховалися під парти, коли побачили Засоріна з рушницею. Стояти залишився тільки один з них.

"Ти що, безсмертний? Давай перевіримо", – звернувся до нього Засорін і застрелив однокурсника. За попередніми даними, у стрілянині загинув Олексій Голубничий. Найближчим часом він планував одружитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Померла 22-а жертва теракту в Керченському коледжі

Потім стрілок почав цілитися у спини товаришів. У результаті, трьох постраждалих госпіталізували. 17-річного Єгора Стасюка стрілець поранив у стегно, інший студент Касьян Каманець отримав кулю в шию, Владислав Рожков поранений у сідницю. Усіх оперують, повідомляють в Telegram-каналі LIFE SHOT.

За версією правоохоронців, хлопець влаштував розбірки через конфлікт з однолітками.

Студенти кажуть, що Засорін був тихим і спокійним хлопцем. Він сидів на першій парті і ніколи "не висувався". Також знайомі називали Данила "спокійним наркоманом". Стріляв у студентів – зі своєї рушниці Іж-81 12-го калібру. Придбав він її у серпні, а за кілька місяців до того отримав дозвіл на носіння зброї. Рідним Засорін сказав, що захопився полюванням, однак жодного разу не виїжджав на нього.

17 жовтня 2018 року студент 4 курсу Владислав Росляков влаштував стрілянину та підірвав бомбу в Керченському політехнічному коледжі. Загинула 21 людина, більше 50 отримали травми. Нападник теж себе застрелив. Порушили кримінальну справу за статтею "теракт". Втім, пізніше її перекваліфікували на статтю про вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом.

Зараз ви читаєте новину «У Росії студент розстріляв однокурсників і застрелився сам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі