четвер, 15 грудня 2022 21:56

Спецтема: Війна Росії проти України

У Росії масово набирають людей на риття окопів

У Росії масово набирають людей на риття окопів
Росіянам пропонують риття окопів вахтовим методом. Фото: eastnews.ua

Рекрутингові компанії Росії масово набирають людей для риття окопів та будівництва військових укріплень на території захоплених областей України, а також у Бєлгородській області.

На сайті сервісу пошуку персоналу HeadHunter, сайті "Авито" та у VK з'явились десятки таких оголошень, пише "Радио свобода".

Там пропонують роботу вахтовим методом із зарплатою від 89 до 258 тисяч рублів на місяць. Це від 51 до 146 тис. грн. Обіцяють безкоштовне проживання, харчування та транспорт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські війська бояться висадки українського десанту в Криму ‒ ГУР

У більшості оголошень замовником виступає компанія "Стройком". На її сайті вказано, що фірма займалася набором персоналу для будівництва Керченського мосту, аеропорту в Сочі, футбольного стадіону в Нижньому Новгороді та хмарочоса "Лахта-центр" у Санкт-Петербурзі.

Багато працівників в інтернеті скаржаться на "Стройком". Пишуть про погані побутові умови та затримки, а то й невиплати зарплати.

Відомий американський політолог Френсіс Фукуяма не виключає, що Україна звільнить Крим від російських загарбників у 2023 році. Буде ще один принизливій відхід. Про це сказав Фукуяма сказав в інтерв'ю "Голосу Америки".

Висловлювання президента України Володимира Зеленського про повернення Криму нібито говорять про неготовність і небажання Києва вирішувати проблеми невійськовими методами. Про це заявив пессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

Зараз ви читаєте новину «У Росії масово набирають людей на риття окопів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі