понеділок, 30 листопада 2020 16:48

У різанині вбили 110 селян

У різанині вбили 110 селян
Похорони жертв різанини / РАР

Щонайменше 110 селян вбили і багатьох поранили в суботу під час нападу невідомих на рисове поле на північному сході Нігерії.

Трагедія сталася за 10 км від міста Майдугури, столиці штату Борно. У цьому регіоні понад 10 років діє джихадистська організація "Боко Харам", що контролює частину територій. Це один із найкривавіших нападів у Нігерії за останній час. Про це пише сайт польського телеканалу TVP.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В авіакатастрофі загинули високопосадовці країни

Зранку 28 листопада озброєні люди прибули на мотоциклах і вчинили розправу над селянами, які працювали на полі. Нападники зв'язали їх і перерізали горла. Крім цього, викрали 15 жінок.

Депутат місцевого парламенту Ахмед Сатомі сказав, що на селян напали, бо напередодні насмілилися роззброїти й заарештувати озброєного бойовика з "Боко Харам", який знущався з них.

"Вживатимемо всіх заходів для захисту людей і земель. Засуджую вбивства терористами наших працьовитих селян. Уся країна страждає від цих безглуздих дій. Розділяю горе рідних. Хай душі упокояться з миром", - заявив Бухарі.

У регіоні дедалі частіше відбуваються напади на лісорубів, фермерів і рибалок, яких звинувачують у шпигунстві та передачі інформації урядовим солдатам чи ворогуючим бойовикам. З 2009-го Нігерію тероризує "Боко Харам". Від рук терористів загинули понад 36 тис. осіб. Більш як 2 млн людей були змушені покинути свої будинки і рятуватися втечею.

Хоча влада Нігерії стверджує, що практично знищила "Боко Харам" 5 років тому, джихадисти далі нападають на північному сході Нігерії.

Заснована 2002-го, "Боко Харам" спочатку ставила за мету боротися із західною освітою та європейським способом життя. 2009 року почала збройну боротьбу з метою перетворити Нігерію чи її частину на мусульманську релігійну державу, що житиме за законами шаріату. 2016-го розпалася на 2 ворогуючі фракції.

Зараз ви читаєте новину «У різанині вбили 110 селян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі