вівторок, 29 вересня 2020 09:00

У Радбезі Вірменії обговорили контрудар по Азербайджану

У Радбезі Вірменії обговорили контрудар по Азербайджану
У ході засідання обговорювалися дії, спрямовані на нанесення збройними силами Вірменії відповідного пропорційного контрудару. Фото: Reuters

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів екстрене засідання Ради безпеки щодо ситуації в Нагірному Карабасі.

Про це повідомляє "Арменпрес".

"У ході засідання обговорювалися оперативна обстановка на карабасько-азербайджанському кордоні і дії, спрямовані на нанесення Збройними силами Вірменії відповідного пропорційного контрудару противнику", — сказав Пашинян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Видати вбитих не просили: показали тіла загиблих у Карабаху вірменських солдатів

У Нагірному Карабаху, через який сусідні республіки ворогують з перервами з 1918 року, знову поновилися бої. Чергове загострення конфлікту виникло 12 липня 2020 року, внаслідок якого загинуло четверо військовослужбовців Збройних сил Вірменії і були поранені п'ятеро. Сторони обмінялися вогневими ударами, повідомляють про вбитих і поранених мирних жителів. Повномасштабна війна на вірмено-азербайджанському кордоні велася з 1990 по 1994 рік, після чого було укладено Бішкекську угоду про припинення вогню, але сутички відтоді практично не вщухали.

Збройне протистояння Вірменії та Азербайджану у районі нагірно-карабаського конфлікту загострилося вранці 27 вересня. Сторони висунули обопільні звинувачення в порушенні режиму припинення вогню, після чого у Баку заявили про початок контрнаступальної операції.

Зараз ви читаєте новину «У Радбезі Вірменії обговорили контрудар по Азербайджану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі