неділя, 24 січня 2021 17:43

У Путіна прокоментували протести

У Путіна прокоментували протести
Дмитро Пєсков прокоментував акції протесту. Фото: РБК

Прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що на протести в підтримку опозиціонера Олексія Навального вийшла невелика кількість людей.

Натомість Пєсков переконує, що Путіна підтримує багато людей. Про це він сказав в інтерв'ю для передачі Москва. Кремль. Путін, передає Інтерфакс.

"Це [мітинги] вигідно тим, хто хоче далі качати ситуацію. Насправді не качається, тому, що ви не забувайте, ось зараз будуть багато говорити, що на незаконні акції вийшло багато людей. Ні, вийшло мало людей. Багато людей голосують за Путіна", - заявив Пєсков.

За словами Пєскова, він з повагою ставиться до всіх політичних поглядів, але "категорично проти участі в незаконних акціях". Прес-секретар також звинуватив посольство США в Росії у втручанні у внутрішні справи через пости в Twitter, присвячені акціям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПАРЄ обговорять питання Навального

Пєсков також прокоментував розслідування про "палац Путіна" в Геленджику. Він ще раз заявив, що у Путіна немає палацу, і назвав розслідування "інформаційною атакою", яка спрямована "на розкачку ситуації".

При цьому за даними руху Білий лічильник, в акції 23 січня в Москві взяли участь до 20 тисяч осіб. Агентство Reuters повідомляло про 40 тисяч учасників. Силовики затримали майже 3,5 тисяч осіб - рекордна кількість для РФ.

Акції на підтримку російського опозиціонера Олексія Навального проходили в 93 містах Росії. Росіяни спробували пікетувати СІЗО "Матроська тиша", де утримують Навального, проте співробітники ОМОНу почали їх затримувати.

Зараз ви читаєте новину «У Путіна прокоментували протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі