неділя, 18 жовтня 2020 01:28

У посольстві Росії кажуть, що вбивця вчителя не мав відношення до РФ

У посольстві Росії кажуть, що вбивця вчителя не мав відношення до РФ
У відомстві підтвердили, що обвинувачений у злочині Абдулак Анзор - чеченського походження. Фото: Reuters

Людина, яка убила в п'ятницю вчителя історії поблизу Парижа, не мала ніякого відношення до Росії, оскільки знаходилась у Франції протягом 12 років з тих пір, як його родина була прийнята французькою стороною.

Про це повідомили у посольстві РФ у Франції у коментарі ТАСС. У відомстві підтвердили, що обвинувачений у злочині Абдулак Анзор - чеченського походження.

"Ця людина в'їхала до Франції разом з сім'єю в 2008 році, у віці 6 років. Тут родина просила політичного притулку, вони проживали на підставі довгострокового виду на проживання, сам Анзор отримав власний вид на проживання після досягнення повноліття в цьому році", - розповів співрозмовник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстоке вбивство вчителя у Франції: озвучили обставини загибелі

Він зауважив, що ніяких контактів з посольством у нього не було.

"Таким чином, цей злочин не має ніякого відношення до Росії, оскільки ця людина проживає у Франції протягом 12 років, його сім'я була прийнята французькою стороною. В даному випадку важливо не те, де народилася людина, а де, коли і чому він почав сповідувати терористичну ідеологію, - резюмував представник посольства.

Під Парижем в місті Конфлан-Сент-Оноріон чоловік відрізав голову вчителеві історії та географії, який показав дітям карикатури на пророка Мухаммеда від журналу Charlie Hebdo, як приклад свободи слова. Після злочину вбивця виклав фото з відрубаною головою вчителя в своєму акаунті в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «У посольстві Росії кажуть, що вбивця вчителя не мав відношення до РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі