субота, 23 січня 2021 17:10

У Польщі скасували обов'язковий карантин для іноземців

У Польщі скасували обов'язковий карантин для іноземців
У Польщі скасували обов'язковий карантин. ФОТО: Reuters

У Польщі при перетині кордону скасували обов'язковий карантин для іноземців за наявності негативного тесту на коронавірусну інфекцію Covid-19.

Про це повідомляє Dziennik Ustaw. Видання опублікувало відповідне розпорядження, де вказало в яких випадках звільнятимуть від карантину.

"Людина, яка має негативний результат тесту на Covid-19, результат якого був отриманий не пізніше, ніж за 48 годин до моменту перетину кордону, звільняється від проходження карантину (самоізоляції)", – повідомляється в документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорсткий карантин в Україні скоро закінчується: що потрібно знати

Документ з тестом на коронавірус повинен бути польською або англійською мовами. Проте, в документі не вказано, яким повинен бути тест: ПЛР або на антитіла.

Новий пункт, що звільняє від проходження карантину при наявності тесту, поширюється на перетин зовнішнього і внутрішнього кордонів.

Розпорядження набирає чинності з 23 січня.

Опівночі 25 січня закінчується локдаун і Україна повернеться до обмежень "помаранчевої" зони. Це означає, що почнуть працювати непродовольчі магазини, кафе, ресторани, торгово-розважальні центри, але з карантинними обмеженнями.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі скасували обов'язковий карантин для іноземців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі