четвер, 22 жовтня 2020 21:47

У Польщі обмежили право жінок на аборти

У Польщі обмежили право жінок на аборти
У Польщі будуть дозволені аборти лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров'ю та життю матері. Фото: Reuters

Конституційний трибунал Польщі постановив, що аборт є неконституційним і дозволив їх робити лише у деяких випадках, зокрема, у разі зґвалтування.

Про це повідомляє Reuters.

"У четвер Конституційний трибунал Польщі постановив, що аборти через дефекти плода є неконституційними, забороняючи одну з небагатьох законних підстав для переривання вагітності в переважно католицькій країні", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, після набрання чинності постановою про переривання вагітності в Польщі будуть дозволені аборти лише у випадку зґвалтування, інцесту або загрози здоров'ю та життю матері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічно рак грудей в Україні вбиває понад 5 тисяч жінок

За даними ВВС, активісти і правозахисники, які протестували проти посилення законодавства, заявляють, що наслідком такого рішення конституційного суду стане подальше наростання в Польщі "абортного підпілля". Водночас, тисячі польських жінок можуть стати жертвами нелегальних абортів.

У мексиканській столиці Мехіко відбулися акції за право жінок на аборти. Під час акцій дійшло до сутичок із поліцією. Правоохоронців закидали коктейлями Молотова.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі обмежили право жінок на аборти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі