четвер, 20 лютого 2020 09:49

У нічному клубі згоріли 100 людей

У нічному клубі згоріли 100 людей
Меморіал у пам'ять про загиблих на місці пожежі в Station. Фото: wikiwand

100 людей загинули в нічному клубі Station в американському Вест-Ворвіку у ніч на суботу 20 лютого 2003-го.

Тієї ночі журналісти місцевого телеканалу приїхали в клуб знімати сюжет про безпеку в таких закладах. За 4 дні до того в Чикаго у тисняві в нічному клубі загинула 21 людина. Власники Майкл і Джефрі Дердеряни супроводжували журналістів. Грав рок-гурт Great White. Заклад був повний.

О 23:00 менеджер гурту Деніел Біклі підпалив феєрверки на сцені. За 40 с. почали палати стіни і стеля, оббиті пінопластом для звукоізоляції. Приміщення заповнив чорний ядучий дим. Почалася паніка. Усі 400 відвідувачів намагалися вийти через центральний вхід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 245 людей загинули в нічному клубі

Пожежники прибули за кілька хвилин. 96 загиблих знайшли біля центральних дверей. Четверо померли в лікарні. Ще 200 отримали серйозні ушкодження.

Деніела Біклі визнали винним у ненавмисному вбивстві 100 людей. Він відсидів 4 роки у в'язниці і має ще 11 умовного терміну. Такий самий вирок у власника клубу Майкла Дердеряна. Його брата Джеффрі засудили до 10 років умовно.

У Кемерові 25 березня сталася пожежа в 4-поверховому торговому центрі "Зимова вишня". У результаті загинули 64 людини, з них 41 дитина. У будівлі не спрацювала пожежна сигналізація, тому працівникам торгового центру довелося самим сповіщати в 4-поверховому торговому центрі "Зимова вишня" відвідувачів. Деякі з них виявилися відрізаними від виходів, вони стрибали з вікон або вибиралися на дах, звідки їх рятували пожежники. Один зі свідків заявив, що причиною пожежі могло стати підпалення.

Зараз ви читаєте новину «У нічному клубі згоріли 100 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі