середа, 07 лютого 2018 06:06

"У лоба влучила величезна іриска" - українка розповіла, як у Німеччині проводжають зиму
32

Умцуґ - яскрава карнавальна хода на четвертий день Фашинга.
Фото: Eugenia Ilyasova/Facebook
До задніх ніг коняк приєднані колеса. Тож залазити другій людині туди не довелося
На Умцуґ кожен одягає те, що хоче. "Дрескода" немає
На Умцуґ кожен одягає те, що хоче. "Дрескода" немає
На Умцуґ кожен одягає те, що хоче. "Дрескода" немає

29-річна Євгенія Ілясова разом з чоловіком, 36-річним Кирилом, переїхали до Німеччини рік тому. До того мешкали у Ізраїлі.

Євгенія родом із Кременчука на Полтавщині. Подружжя мешкає у Мюнхені.

"Третє за величиною місто Німеччини, після Берліна й Гамбурга. Найбільше місто землі Баварія. Велике, але не гамірне й чисте", - ділиться враженнями Євгенія.

Зашкалив рівень авантюризму в крові, того й переїхали

Жінка працює фрілансером. Нещодавно опублікувала в місцевому виданні Bei uns in Bayern ("У нас в Баварії") огляд ресторанів до Дня всіх закоханих. На обкладинці - фото футболіста мюнхенського клубу "Баварія" і національної збірної Німеччини Філіпа Лама. Його теж зробила Євгенія.

Кирило - програміст. Отримав "синю карту" завдяки запрошенню для висококваліфікованих працівників. Дружина переїхала за програмою воз'єднання родин. Тепер обоє мають посвідку на проживання.

Автор: Eugenia Ilyasova/Facebook
  Євгенія та Кирило переїхали до Німеччини рік тому
Євгенія та Кирило переїхали до Німеччини рік тому

"Зашкалив рівень авантюризму в крові, того й переїхали. Як і всі - на пошуки кращого життя. Ми знайшли тут Кирилові роботу, яка відповідає зарплатним вимогам. Продали в Ізраїлі все, що можна. Решту спакували в дев'ять валіз і два гітарні кейси - й полетіли", - розповідає жінка.

Шоколадні цукерки ніхто не розкидає. Тут немає такого, щоб пішов і купив кіло - всі в коробках

4 лютого у Мюнхені відбулася карнавальна хода - так званий Умцуґ. Люди, вбрані в яскраві чудернацькі костюми виконували пісні та танці. Процесія пройшла через історичний центр міста. Учасники на платформах сипали згори на пішоходів цукерки. Дітлахи сновигали між натовпом і збирали їх у кишені чи невеликі торби, прихоплені з дому.

Євгенія зізнається - одна влучила їй просто в лоба.

"То була якась здоровенна іриска. Шоколадні ніхто не розкидає. Тут немає такого, щоб пішов і купив кіло цукерок - шоколадні здебільшого в коробках. Тож розкидають найчастіше льодяники й мармеладки. Деякі компанії-учасники роблять собі рекламу - пакують їх у фірмові обгортки. Цього року себе так рекламувало молодіжне крило соціал-демократичної партії", - розповідає.

Відчуття нав'язливої реклами нема. Все природно і весело: працівники пасіки - в костюмах бджіл, фермери - у костюмах тварин. У параді брали участь учні танцювальних шкіл. "Цукерок не роздавали, але танцювали гарно", - говорить Євгенія.

Умцуґ відбувається у "тюльпанову" неділю. Є частиною Фашинга - німецького карнавалу тривалістю в тиждень. Почався у "жирний" четвер, 1 лютого. Закінчиться у "попільну" середу, 7 лютого з початком Великого посту. Між цими днями - "копчена" п'ятниця, коли діти вимурзують один одного сажею. "Субота гвоздик", під час якої печуть пироги. "Трояндовий" понеділок та вівторок перед постом.

"У Німеччині Фашинг називають п'ятою порою року. Бо це таке собі коротеньке міжсезоння між зимою й весною. Типу Масляної - останні веселощі перед великоднім постом", - пояснює Євгенія.

Серед знайомих німців жоден не постує. Повиряджатися не проти всі

Жінка зізнається - серед їх знайомих німців жоден не постує. Повиряджатися не проти всі.

4 лютого процесії пройшли по всій Німеччині. Учасники були одягнуті кому у що заманулося. Дехто згуртувався і обирав костюми, об'єднані одною темою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як православні в Ефіопії святкують Водохреще - екзотичні фото та відео

Люди намагаються відвідати свято в рідному місті. Особливо ті, хто переїхав з малого в більш велике - на навчання чи роботу. Для них це гарний привід з'їздити додому. Деякі колеги Кирила спеціально беруть додаткові вихідні, розповідає жінка.

"Цього року був цілий натовп піратів. Минулого було багато представників стімпанку (напрямок у попкультурі та фантастиці. Поєднує моду вікторіанської епохи Британії ХІХ століття з фантастичними приладами. Вони імітують створені на основі парових та годинникових механізмів. - Gazeta.ua)", - відзначає Євгенія.

Вінничанка Наталія Ярошенко 20 років мешкає Венеції. Каже, венеціанці чекають на карнавал увесь рік. "Місцеві люблять пройтися по головній площі Сан Марко у царських нарядах, але все ж для них це сезон доброго заробітку. Карнавал приносить дуже великий дохід Венеції і людям, які тут живуть. Корінні венеціанці на час свята виїжджають в передмістя, а свої квартири здають туристам. Ціни піднімають у кілька разів. Квартира на двох поблизу площі Сан Марко, де переважно проходить усе дійство, коштує 259 євро за ніч", - розповідає вона

Зараз ви читаєте новину «"У лоба влучила величезна іриска" - українка розповіла, як у Німеччині проводжають зиму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі