середа, 16 вересня 2020 13:00

У країні запровадили надзвичайний стан через хвилю зґвалтувань

У країні запровадили надзвичайний стан через хвилю зґвалтувань
Акція протесту проти сексуального насильства в ліберійській столиці Монровії / ЕРА

Ліберійський президент Джордж Веа оголосив надзвичайний стан в країні через сплеск кількості зґвалтувань.

Тисячі ліберійців зібралися на протест у столиці країни Монровії. Хотіли звернути увагу влади на зростання кількості зґвалтувань. Про це пише The Daily Mail.

У канцелярії президента Веа заявили, що впровадять пост спеціального прокурора по справах про зґвалтування. А також створять реєстр сексуальних злочинців і спеціальні підрозділи, які боротимуться проти цього.

У Ліберії, крім бідності та зґвалтувань, проблемами є також війна та поширення вірусу Еболи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Педофіл заманив і зґвалтував 13-річного хлопчика

Директор "Ліберійської мережі розширення прав і можливостей жінок" Маргарет Тейлор заявила, що у країні зафіксували рекордні понад 600 випадків зґвалтувань із червня по серпень. Населення Ліберії – 4,8 млн. осіб.

У доповіді ООН за 2016-й йдеться, що в 2015 року в країні зафіксували 803 випадки зґвалтувань. Лише 2% винних засудили.

"Відчуття безкарності та 14 років громадянської війни, що тривала з 1989-го по 2003-й, коли зґвалтування стали нормою, породили нинішню проблему. Ми свідки, що країна переживає епідемію сексуального насильства під час пандемії Covid-19. Вона б'є переважно по дітях і молодих дівчатах", - сказав президент Веа.

Президент і колишній професійний футболіст пообіцяв продовжувати боротися проти сексуального насильства. Ліберія займає 177-ме місце зі 188 в щорічному "Індексі гендерної рівності".

Зараз ви читаєте новину «У країні запровадили надзвичайний стан через хвилю зґвалтувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі