середа, 15 вересня 2021 16:27

У Китаї відкрили "фудкорт" для слонів-мігрантів

У Китаї відкрили "фудкорт" для слонів-мігрантів
Стадо диких азіатських слонів під час тимчасової зупинки на околиці міста Куньмін / Сіньхуа

На південному заході Китаю створили спеціальні пасовища для слонів. Це зробили після того, як стадо з 15 слонів пройшло близько 500 км по країні цього літа. Через це доводилося евакуювати людей у них на шляху. Також тварини знищували урожай фермерів.

Ідея створення продовольчої бази площею 670 тис. кв. м біля міста Цзіньхуна виникла в кінці літа. Про це пише The Global Times.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за 80 років народилися слоненята-близнюки

Цей район рясніє їжею, яка зазвичай подобається слонам. Наприклад, там росте 38 тис. бананових дерев і є ставки з водою, щоб тварини могли отримувати необхідні їм мінерали.

"Проєкт покликаний поліпшити якість середовища проживання азіатських слонів, збагатити їхні джерела їжі й дати більше харчів. Після завершення проєкту слони зможуть їсти на базі. Це може перешкодити їм збирати їжу в селах і завдавати шкоди посівам місцевих фермерів", - каже представник бюро лісового господарства і пасовищ провінції Ча Вей.

База розташована в трьох різних місцях провінції. Щодо бродячого стада, то 15 слонів пішли в заповідник.

Азіатський слон внесений до Червоної книги. У них є статус захисту першого ступеня в Китаї. В околицях Цзіньхуна живе близько 185 слонів.

Влада китайської провінції Юньнань влітку евакуювала понад 150 тис. осіб, щоб вони не зіткнулися з 15 дикими слонами, які мігрували. Слони довго йшли до традиційного місця проживання в заповіднику.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї відкрили "фудкорт" для слонів-мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі