субота, 31 липня 2021 16:39

У Греції екстремальна спека. Горять ліси

У Греції екстремальна спека. Горять ліси
У Греції триває спекотна хвиля. За останню добу спалахнули 46 лісових пожеж. Фото: pexels.com

У Греції спостерігають надзвичайно спекотну погоду. За останню добу спалахнули 46 лісових пожеж. Більшість із них вдалося загасити на початковій стадії.

31 липня в пожежній службі зазначили, що за останні 24 години отримали повідомлення про 46 лісових пожеж. До боротьби з ними залучили понад 730 пожежників, більш як 300 машин, три гелікоптери і чотири літаки, пише "Європейська правда".

Через пожежу в районі Актіо, біля Амбракійської затоки, з міркувань обережності евакуювали населений пункт Драймос.

Пообіді повідомили про нове займання в районі Ахая поблизу Зірії, де минулого понеділка вже гасили лісову пожежу. Прилеглі населені пункти попросили бути готовими до евакуації.

Поліція встановлює причини пожеж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продовжують купувати путівки: українців не лякають масштабні пожежі в Туреччині

Грецька влада у п'ятницю застерегла громадськість від непотрібної роботи та подорожей через екстремальну спеку. Температура в Афінах досягла 40 градусів за Цельсієм. Очікують, що в понеділок та вівторок досягне 44 градусів. Попереджають про високий ризик пожеж.

"Ми постійно реєструємо максимальні рекордні температури протягом усіх цих років, а це означає, що зміна клімату вже тут. Очікуємо частіших, більш інтенсивних хвиль спеки", - каже Ставрос Соломос, науковий співробітник Центру фізики атмосфери та кліматології Афінської академії.

Акрополь у п'ятницю закрили на кілька годин під час максимальної температури, щоб захистити туристів від спеки.

Міністр захисту громадян Міхаліс Хрисохоїдіс попередив про "надзвичайно високі температури" та закликав людей "проявляти найвищий ступінь відповідальності та співпраці".

Зараз ви читаєте новину «У Греції екстремальна спека. Горять ліси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі