пʼятниця, 31 березня 2017 12:15

У готелях Туреччини можуть увімкнути українські телеканали

У готелях Туреччини можуть увімкнути українські телеканали
У готелях Туреччини може з'явитися українське ТБ. Фото: Inshe.tv

Посол України в Туреччині Андрій Сибіга хоче запровадити українське телебачення в турецьких готелях. З таким проханням він звернувся до Асоціації готельєрів цієї країни.

Про це Сибіга написав у Тwitter.

"Щойно підписав звернення щодо запровадження українського телебачення в турецьких готелях. Готуємося до прийому українських туристів!", - йдеться в повідомленні.

"2016 року кількість українських туристів, які відвідували гостинні курорти Туреччини, збільшилась на 48 відсотків. Становить рекордний показник в 1 мільйон 45 тисяч громадян", - зазначив Сибіга у листі до Асоціації готельєрів Туреччини.

За його словами, тенденція до збільшення турпотоку збережеться і цьогоріч. Туристи часто нарікають на відсутність у турецьких готелях основних українських каналів.

"Враховуючи, що сьогодні наша держава переживає військову агресію з боку Росії, а також за умов агресивної російської пропаганди, що транслюється російськими каналами, для громадян України під час відпочинку в Туреччині є надзвичайно важливим мати доступ до об'єктивних джерел інформації - каналів українського телебачення", - наголосив український посол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Керівники каналів хочуть, щоб наші серіали були подібними до російських" - Олексій Горбунов

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення забрала ліцензії у 5 телерадіокомпаній. Вони не виробляли власних програм. Хоча під час отримання ліцензії зобов'язувались це робити.

Зараз ви читаєте новину «У готелях Туреччини можуть увімкнути українські телеканали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі