вівторок, 13 лютого 2018 19:21

У Європі заборонили палити навіть у відведених місцях

У Європі заборонили палити навіть у відведених місцях
У Нідерландах заборонили "місця для курців". Фото: fb.ru/

Нідерландські активісти із Clean Air Netherlands домоглися повної заборони куріння в громадських місцях.

Для цього зверталися до Верховного суду країни у Гаазі. Він виніс рішення, що спеціально відведені приміщення для паління є незаконними, повідомляє AFP.

Загальна заборона на куріння в закладах громадського харчування була введена у країні 2008-го. 25% кав'ярень у Нідерландах досі мають спеціально відгороджені місця для тих, хто палить.

Їх створюють, керуючись винятками у законодавстві. Заклади, які мають площу менше 70 м², повинні були виділити окрему площу для курців. Відділити її скляними перетинками від підлоги до стелі. Ці приміщення мали бути оформлені менш вишукано, ніж решта зали. Там не дозволялося подавати наїдки та напої.

Суд виніс рішення, що винятки у законі є недійсними. Вони вступають у протиріччя з Рамковою конвенцією Всесвітньої організації охорони здоров'я щодо регулювання споживання тютюну. Її Нідерланди підписали 2005-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дослідили вплив електронних сигарет на здоров'я

Clean Air Netherlands заявили, що вони лишилися задоволені рішенням. Власники закладів можуть його оскаржити.

Від куріння люди стають менш розумними, дізналися британські вчені. Для експерименту залучили 7 тис. чоловіків та жінок. Вони пройшли психологічні тести, які мали показати їхні розумові здібності. Курці продемонстрували нижчі результати.

Зараз ви читаєте новину «У Європі заборонили палити навіть у відведених місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі