субота, 08 травня 2021 17:40

У День пам'яті та примирення Україна і Німеччина обмінялися особливими листами
3

У День пам'яті і примирення міністри закордонних справ України та Німеччини Дмитро Кулеба та Хайко Маас обмінялись листами миру.

Їх український міністр оприлюднив у Facebook.

Фото: Dmytro Kuleba

"Сьогодні Німеччина стоїть на боці України та висловлює солідарність з нею, виступає на міжнародній арені за суверенітет і територіальну цілісність України й підтримує курс її євроатлантичних реформ. Я переконаний, що пам'ять про варварську війну, розв'язану Німеччиною, про жертви цієї війни в Україні, а також про ту відповідальність за мир і безпеку в Європі, що звідси випливає, залишаться міцною основою відносин між нашими країнами", - йдеться у листі Мааса.

Міністр додав, що простягнута рука миру Німеччині від українців й людей інших держав, які постраждали від націонал-соціалізму, сповнює її великою вдячністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Питання участі України у саміті НАТО лишається відкритим

Кулеба у своєму листі зазначив, що українці не ворушать минуле у пошуку конфронтації, а прагнуть належного вшанування пам'яті жертв та спільного будівництва майбутньої мирної Європи.

"У дні, коли ми з тобою згадуємо завершення Другої світової війни в Європі, від російських куль продовжують гинути наші військові і мирні громадяни. Тому мені та усім українцям особливо важливі твої слова про те, що Німеччина стоїть на боці України, яка захищає свої суверенітет і територіальну цілісність. Але сьогодні східний кордон України - це також східний кордон демократичного світу, і єдність у його захисті потрібна як ніколи", - написав глава МЗС.

Сьогодні, 8 травня, в Україні відзначають День пам'яті та примирення. Цього дня 1945-го у Берліні о 21:20 за місцевим часом підписали Акт капітуляції Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «У День пам'яті та примирення Україна і Німеччина обмінялися особливими листами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі