пʼятниця, 19 червня 2020 10:10

У центрі Мінська пройшли масові протести

У центрі Мінська пройшли масові протести
Збирали підписи за альтернативних кандидатів у президенти країни Фото: t.me/vsviasna

18 червня у центрі Мінська на проспекті Незалежності відбувся 6-годинний пікет представників опозиційної коаліції. Понад 2 тис. людей сформували "ланцюг солідарності".

Учасники хотіли висловити солідарність з активістами, заарештованими під час президентської виборчої кампанії, в тому числі з Сергієм Тихановським, Павлом Северинцем, Миколою Статкевичем, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Збирали підписи за альтернативних кандидатів у президенти. Зазначимо, що Олександр Лукашенко балотується вже на 6-й термін.

"Ланцюг солідарності" почав формуватися на проспекті Незалежності близько 18:00 і до 22:00 розтягнувся вздовж проспекту на кілька кілометрів.

В акції взяли участь більше 2 тис. людей. Автомобілі сигналили на знак підтримки протестувальників. На акції був помічений і претендент в кандидати на пост президента країни Валерій Цепкало з дружиною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протести в США: поліцейському, який вбив мітингувальника, загрожує страта

О 23:20 на проспект прибули автозаки. Люди почали поступово розходитися. Поліція використовувала гучномовці, щоб переконати протестувальників розійтися, попередивши, що "в іншому випадку вони будуть переслідуватися за законом". Частина учасників стояла ланцюгом і після опівночі.

У Мінську сотні людей другий день поспіль протестували проти інтеграції Білорусі та Росії. Активісти вигукували гасла "Хай живе Білорусь!", "Незалежність!". Більшість тримали у руках плакати "Боронимо своє", "Путін, іди на…". Про це повідомляє Belsat. За порядком слідкували підрозділи ОМОНу. Так журналісти помітили спецпризначенців у автомобілях "швидкої допомоги". Також автозаки з правоохоронцями чергували біля посольства Росії у Мінську. Водночас сутичок між активістами і силовиками не було.

Зараз ви читаєте новину «У центрі Мінська пройшли масові протести». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі