понеділок, 25 травня 2020 20:55

У Чехії зняли більшість карантинних обмежень

У Чехії зняли більшість карантинних обмежень
У Чехії відмінили більшість карантинних заходів. Фото: Reuters

У Чехії зняли більшість карантинних обмежень.

При цьому діючими залишили суворі заходи тільки в одному регіоні. Про це повідомляє Novinky.

"Тепер в Чехії дозволені масові заходи за участю до 300 осіб. Більше не обов'язково носити маску на вулиці, але зберігається масковий режим в приміщенні - в громадських місцях і транспорті. Маски не обов'язкові в офісах, якщо працівники перебувають більш ніж у двох метрах один від одного, а також в школах. Навчання відновили поки тільки першокласники та учні випускних класів - з обмеженням до 15 учнів в класі. Ресторани і бари також відновили роботу, але поки можуть бути відкритими до 11 вечора. Заклади, які продають їжу на винос, повинні подбати, щоб клієнти з придбаним товаром відходили від нього на мінімум 10 метрів, щоб не заважати новим покупцям", - зазначається в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після послаблення карантину з'явилися нові підприємці

Магазини та перукарні здійснюють температурний контроль. У зоопарках і ботанічних садах діє обмеження на кількість відвідувачів за день - не більше 150 на га площі.

"Наступний етап ослаблення обмежень в Чехії заплановано на 8 червня - дозволять заходи за участю до 500 осіб, а після 22 червня, коли ситуація не погіршиться, - до тисячі. У той же час заборона на великі масові події, швидше за все, збережеться до кінця літа", - йдеться в повідомленні.

У Києві з 1 червня планують наступний етап послаблення карантину. Мають відкрити дитсадки, спорткомплекси, фітнес-центри. З 1 червня будуть зняті обмеження на відвідування міських кладовищ.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії зняли більшість карантинних обмежень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі